Garda Forestiera Ploiesti impreuna cu Ocolul Silvic A.O.S. Carphatia din Brasov si cu elevii Colegiului Economic Virgil Madgearu- Municipiul Ploiesti au participat in data de 12.04.2019 la o actiune de impadurire a unei suprafete de fond forestier din judetul Arges, in amonte de localitatea Satic. Aceasta suprafata este administrata de Ocolului Silvic A.O.S. Carphatia din Brasov.


 


   Organizatorii actiunii au fost reprezentati prin prof. dr. Camelia Stoica din partea Colegiului Economic Virgil Madgearu, dr. ing. Viorel Mihalcioiu, Inspector sef al Garzii Forestiere Ploiesti si ing. Mihai Zotta, seful Ocolului Silvic A.O.S. Carphatia din Brasov.


 


   Cu ocazia acestei actiuni, elevilor li s-au prezentat aspecte privind conservarea padurilor, a florei si a faunei din fondurile cinegetice si piscicole din apele de munte. De asemenea le-au fost prezentate functiile padurii cu accent pe functiile de protectie a apelor si a atmosferei impotriva factorilor industriali daunatori. Cu ocazia prezentarii faunei de interes cinegetic, elevilor li s-a vorbit si de metodele moderne de evaluare a efectivelor de fauna cinegetica bazate pe determinari genetice sau ca urmare a filmarilor si fotografierilor realizate in fondurile cinegetice.


 


   Elevii au vizitat o pepiniera silvica si culturile de molid s paltin de munte din aceasta, prezentandu-se tehnica producerii puietilor necesari impaduririi suprafetelor neregenerate din fondul forestier si avantajele promovarii regenerarilor naturale din specii principale de arbori apartinand tipului natural fundamental de padure. De asemenea, elevilor li s-a propus participarea la infiintarea unor culturi specializate de pomi de Craciun ai caror beneficiari sa fie chiar ei sau colegii lor din Colegiu.


 


   Actiunea de impadurire a constat in impaduriri ale malurilor Raului Dambovita, in amonte de Lacul de acumulare Pecineagu, cu puieti din specia anin. Impaduririle efectuate au rolul de a stabiliza malurile Raului Dambovita, de a regulariza cursul apei si de a echilibra debitul acesteia. ÎIn prezenta personalului de teren, cei 27 de elevi ai Colegiului(clasei a X-a S7), au plantat puieti de anin, pe malul Raului Dambovita, pe o lungime de aproximativ 250 m. La finalul actiunii elevilor li s-au oferit diplome de participare.